Orthopedische voetbedden

Orthopedische voetbedden zijn corrigerende of ondersteunende inlegzolen die individueel op maat gemaakt zijn. Ze passen in de meeste confectieschoenen. Een Orthopedische voetbed is daardoor een voorziening welke je aan de buitenkant niet kunt zien. Ze ontlasten de spieren, de banden en gewrichten in uw voet. Indicaties voor Orthopedische voetbedden zijn voet-, enkel- knie-, rug- en heupklachten. 

Orthopedische voetbedden worden bij ons op maat gemaakt met verschillende materialen afhankelijk van uw wensen. 

Voor het aanmeten van Orthopedische voetbedden wordt een blauwdruk van uw voeten gemaakt. Daarna bekijken we via een podoscoop de lengte en de hoogte van uw voetgewelf. Ook doen we een loopanalyse om uw houding en looppatroon te bekijken. Tevens wordt de beweeglijkheid van uw voeten onderzocht.
Om tot een goede analyse te komen zijn uw "oude" schoenen hierbij nodig: de slijtage en stand van de gedragen schoenen verstrekken belangrijke informatie wat betreft de drukverdeling en vervorming. Belangrijk is dus dat u een paar extra schoenen mee neemt die gedragen zijn en die u eventueel bij ons kunt achterlaten zodat wij de juiste pasvorm kunnen maken.

Orthopedische voetbedden vallen niet onder de basis zorgverzekering maar onder de aanvullende verzekering. Wij zijn aangesloten bij de N.V.O.S. en S.E.M.H. waardoor de voetbedden uit het aanvullende pakket geheel of gedeeltelijk vergoed worden.

Voor overzicht vergoedingen Klik hier!

Voor het aanmeten van Orthopedische voetbedden is het maken van een afspraak noodzakelijk om voldoende tijd voor u te kunnen reserveren. Wilt u voor de zekerheid ook de gegevens van uw zorgverzekeraar mee nemen?

Verder werken wij nauw samen met registerpodoloog B. A. Kristel. Hij is tevens voet- en enkelechografist.

 

Nieuws

Nieuw! Stoomreiniger voor alle soorten schoenen. Stoom zorgt ervoor dat het vuil loslaat van leer, suède of nubuck en kan de meeste vlekken verwijderen.

 

Laat u voeten ook eens heerlijk verwennen en verzorgen door een bezoekje aan de Medisch pedicure.

De Medisch pedicure is elke woensdag ochtend en donderdag aanwezig op afspraak!

www.pedicuregroeneveld.nl