Vergoedingen

De Jong Schoenservice kan voor elke zorgverzekeraar (semi-) orthopedische schoenen, orthopedische aanpassing aan confectie schoen en steunzolen leveren. Wij zijn een erkende zorgverlener.

(Semi-) orthopedische schoenen, de orthopedische aanpassing aan confectieschoenen (OVAC), verbandschoenen en steunzolen worden in de meeste gevallen geheel of voor een groot deel vergoed door uw zorgverzekeraar, mits de aanvraagprocedure goed is uitgevoerd. Raadpleeg ook uw polisvoorwaarden om misverstanden te voorkomen en om te zien voor welke vergoedingen u in aanmerking komt.

De aanvraagprocedure voor (semi-) orthopedische schoenen:

Uw medische verklaring wordt samen met een prijsopgave aan uw zorgverzekeraar opgestuurd voor aanvraag van het te maken product.
In principe zal pas worden gestart met het produceren van het product als wij de toestemming van uw verzekeraar hebben ontvangen (uw recept is geen machtiging).
Als wij de toestemming hebben ontvangen zal de tijd tot aflevering variëren van 6 tot 8 weken. Wij declareren de  (semi-) orthopedische schoenen bij uw zorgverzekeraar. Daar hoeft u zelf verder niets voor te doen.

Wel dient U een wettelijk verplichte eigen bijdrage te betalen voor de (semi-) orthopedische schoenen. Voor het jaar 2021 is dat € 125,00 en jonger dan 16 jaar is het bedrag € 62,50

De aanvraagprocedure voor orthopedische aanpassing aan confectie schoen (OVAC):

Uw medische verklaring wordt samen met een prijsopgave aan uw zorgverzekeraar opgestuurd voor aanvraag van het te maken product.
In principe zal pas worden gestart met het produceren van het product als wij de toestemming van uw verzekeraar hebben ontvangen (uw recept is geen machtiging).
Als wij de toestemming hebben ontvangen zal de tijd tot aflevering 1 week bedragen. Wij declareren de OVAC bij uw zorgverzekeraar. Daar hoeft u zelf verder niets voor te doen.

De aanvraagprocedure voor verbandschoenen:

Voor verbandschoenen volstaat in de meeste gevallen een recept van de huisarts waarna wij ze kunnen declareren bij uw zorgverzekeraar.

De aanvraagprocedure voor steunzolen en/of orthopedische voetbedden:

Steunzolen en orthopedische voetbedden vallen niet onder de basis zorgverzekering maar onder de aanvullende verzekering. Wij zijn aangesloten bij de N.V.O.S. en S.E.M.H. waardoor steunzolen en orthopedische voetbedden uit het aanvullende pakket geheel of gedeeltelijk vergoed worden. 

Voor overzicht vergoedingen klik hier!

Voor meer informatie kunt U eventueel contact met ons op nemen.

Eigen Risico:

Iedereen in Nederland heeft te maken met het eigen risico wanneer men aanspraak maakt op vergoedingen uit de basisverzekering. Voorbeelden zijn medicijnen en bezoek aan het ziekenhuis. Ook bij het aanschaffen van orthopedische hulpmiddelen is het eigen risico van toepassing. Dit eigen risico wordt dus in rekening gebracht door uw zorgverzekeraar. Het eigen risico bedraagt € 385,00.

Kinderen tot 18 jaar hebben geen eigen risico.

Aangesloten bij

Wij zijn lid van de S.E.M.H. (Stichting Erkenningsregeling voor leveranciers van Medische Hulpmiddelen) en de N.V.O.S. (Nederlandse Vereniging van Orthopedisch Schoentechnici). Dit houdt in dat wij contracten hebben met alle Nederlandse zorgverzekeraars. Hierdoor krijgt u de voorzieningen deels of geheel vergoed. Zie uw eigen polisvoorwaarden.

SEMHNVOS Schoenmakers Gilde

Nieuws

Wij werken voor het aanmeten van orthopedische producten en de controle daarvan uitsluitend op afspraak om drukte te voorkomen!

---------------------------------------------------


Belangrijk !
i.v.m. het coronavirus.

Wij volgen de adviezen van het RIVM.

  • We geven nog meer aandacht aan de handhygiëne dan al gebruikelijk was
  • We schudden tijdelijk geen handen
  • De behandelruimtes, wachtkamer en toiletten worden extra goed schoon gemaakt
  • Wanneer we ons niet goed voelen, hoesten, keelpijn of koorts hebben, dan blijven we thuis
  • Iedereen van ons behandelteam die werkt voelt zich fit

Aanvullende maatregelen

Naast de bekende aangepaste gedragsregels hebben wij als aanvullende maatregelen:

  • Er mogen maximaal 5 personen de winkel betreden
  • Wij houden 1,5 meter afstand
  • Wij hebben intensieve reinigingsvoorschriften geïmplementeerd

Bel een afspraak af als u verkouden bent en /of koorts heeft.

De Jong Schoenservice.

---------------------------------------------------
Nieuw! Stoomreiniger voor alle soorten schoenen. Stoom zorgt ervoor dat het vuil loslaat van leer, suède of nubuck en kan de meeste vlekken verwijderen.

 

Laat u voeten ook eens heerlijk verwennen en verzorgen door een bezoekje aan de Medisch pedicure.

De Medisch pedicure is elke woensdag ochtend en donderdag aanwezig op afspraak!

www.pedicuregroeneveld.nl